myAspect

"Élni és békén hagyni"

Vs

2015. január 27. 20:11 - Suckless

Reggel korán és zaklatottan ébredsz, mert egész éjjel azon a beszámolón dolgoztál, amit a top menedzsmentnek kell prezentálnod, de iszonyatosan megcsúsztál vele. Ébredés után egyből a gép elé ülsz és konstatálod, hogy összeszedettlen az egész és elfog a pánik, hogy ebből hogy lesz előadás. Kétségbeesetten próbálod kihozni belőle a maximumot, de érzed, hogy messze nem lesz elég.

 free-stock-images_14202863971.jpg

Észreveszed, hogy elszaladt az idő és indulnod kell, de még le sem tusoltál. Kapkodva elkészülsz, megőrjít a reggeli gyerekzsivaly és eszedbe sem jut, hogy reggelíz, de hát nincs is mit, mert a feleséged épp az új divatbemutatón gondolkozik, azt készíti elő és eszébe sem jutott, hogy reggelit készítsen neked. Erről mit sem tudsz, csak arra tudsz gondolni, hogy elérd a buszt, mert épp szervízben van az autód, ami tegnap hagyott cserben a legnagyobb dugó közepén.

Természetesen elkésel és utolsóként esel be a mítingre, ahol a főnököd az óráját bámulva idegesen fészkelődik a székében. A többiek szánakozóan vagy éppen elégülten tekintenek rád, hiszen sokan pályáznak az állásodra. Mivel egész éjjel alig aludtál, a prezentáció nem sikerül jól. Sőt, a feltett - mentő - kérdésekre sem tudtál kielégítő válszt adni...hogyan is tudtál volna, teljesen magaalá gyűrt a pánik. A prezentáció végeztével, a tárgyalóból kifelé menet főnököd magához hív és azt mondja: "még egy ilyen prezentáció és azt is megbánja, hogy erre a pályára tévedt".

Minden összeomlott...mikor a feleséged felhív, hogy be kellene menni az iskolába, mert valami rosszat tett a nagyobbik gyermek és a feleséged nem tud bemenni, mert még tart a divatbemutató. Te visszaírod, hogy nem ez a legjobb alkalom, de ő kiakad, mert sohasem lehet rád számítani.

Hazafele lekésed a buszt, de ezen már meg sem lepődsz. Közben elered az eső, persze nincs nálad esernyő, hiszen mindig autóval mész dolgozni, de most épp szervízben van. Ahogy a buszmegállóhoz közelítesz, egy teherautó belehajt a pocsoláyba és beterít egy jó nagy adag sáros vízzel.

Hazaértél, tele a tököd a világgal. Feleséged is épp akkor ér haza, de nem érdekel, hogy ő lelkes, mert el van baszva a napod. Nem foglalkozol a gyerekekkel sem, hiszen mindenki értse meg, milyen szar napod volt. Előveszel egy olcsó bort és egy olcsó szivart...kiülsz a teraszra és mindenkit megkérsz, hogy hagyjanak békén, mert kibaszott szar napod volt. Büdösen, ittasan befekszel a feleséged mellé, aki undorodik tőled, mert büdös vagy és részeg, te megpróbálsz szexet kezdeményezni, de ő viszolyogva arrébb húzódik...ekkor szuszogva, kiábrándultan elalszol...

És hogy ezt hogy csinálják azok, akik megértették az élet lényegét? 

Reggel kipihenten ébredsz, mert már munkaidőben befejezted a beszámolót, amit a top menedzsmentnek kell prezentálnod. Magabiztosan tekintesz  a nap elé, hiszen nem idegeskedtél azon, hogy fog sikerülni az előadásod. Mivel nyugodt voltál, olyan gondolatok kerültek elő, amik forradalmasították az érintett területet. Iszonyatosan izgatottan várod a napot.

Rengeteg időd van még indulás előtt, ezért odabújsz a gyerekeid mellé az ágyba és nagy nevetgélések közepette ébredtek. Mivel tudod, hogy a feleséged számára ez nagy nap, hiszen ma van a várt divatbemutató napja, készítesz neki egy fantasztikus omlettet és az ágybaviszed neki. Ő annyira boldog lesz ettől, hogy hatlamas szexbe torkollik a romantika.

Eszedbe jut, hogy ma nincs autód, mert tegnap vicces körülmények között meghalt a motor. Még most is mosolyogsz a körülményeken... Még rengeteg időd van a busz indulásáig, így elmész letusolni és megeszed az omlett rád eső részét, miközben gyerekzsivaly vesz körül, amit jóesően konstatálsz. Mire kiérsz a megállóba, pont megérkezik a busz és bőven a míting előtt beérsz a munkahelyre.

A prezentáció szenzációsan sikerült, a feltett kérdéseket megköszönted és mindenki elégedetten hagyta el a tárgyalót. Kifele menet a főnököd magához hív és azt mondja: " még egy ilyen prezentáció és féltenem kell az állásom :)".

A fellegekben jársz, de épp hív a feleséged, hogy be kellene menned az iskolába, mert a nagyobbik gyermeked valami rosszat tett. Örülsz, hogy apaként felelősséget vállalhatsz és azzal a szándékkal indulsz az iskolába, hogy azt a sok pozitívumot, amit termelsz, a gyermekednek is átadod.

Hazafelé épp eléred a buszt és frissítő boldogsággal tölt el, hogy még az eső is eleredt. A buszon ülve látod, ahogy mások - akik lekésték a buszt - épp hogy ugornak el egy teherautó elől, ami belehajt a pocsolyába.

Épp akkor értél haza, amikor a feleséged is a divatbemutatóról. Egymás szavába vágva mesélitek el, hogy mi történt veletek. Ő felrakja a lábát az öledbe és úgy mesél...te csak arra tudsz gondolni, hogy milyen szerelmes és szerencsés vagy.

Miután meséltél a gyermekeidnek, még kicsit maradsz és nézed, ahogy elalszanak. A boldogság csillagai játszanak szivárványt a szemed előtt. Előveszed a legfinomabb bort és szivart, amit kedvelsz és kiülsz a teraszra, hogy megkoronázd ezt a tökéletes napot. Miután lefürödtél és bebújtál a feleséged mellé, ő szerelmesen bújik hozzád, mint egy kismacska...

Te melyiket választanád?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://myaspect.blog.hu/api/trackback/id/tr397115775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása